Solaris 11 admin login failed after install

Please post here if you have problems in using Wing FTP Server.

Solaris 11 admin login failed after install

Postby wandererc » Tue Jun 11, 2013 8:39 am

Hi!

I've just installed Wing FTP 4.2.0 on Solaris 11.1, wrote the LD_LIBRARY_PATH_ variables in /etc/profiles, and start the server.
I see in [installDIR]/Data/_ADMINISTRATOR/admins.xml the correct username and a hashed password, but in web UI and also in wftpconsole, I got an error message: Login failed! when I tried to log in with this user.
I reinstalled wftpserver 3 times (with new passwords), but it wasn't any difference.

From Log/Admin/Admin-2013-6-11.log:
[02] Tue, 11 Jun 2013 10:10:56 administrator 'admin'(IP:192.168.xxx.xxx) login failed!

I googled and also searched this forum after solution, but found nothing relevant.

Thanks all for your help
wandererc
 
posts 3
 
joined Tue Jun 11, 2013 8:12 am

Re: Solaris 11 admin login failed after install

Postby FTP » Wed Jun 12, 2013 4:42 pm

Please check whether you added some IP access rules.
FTP
Site Admin
 
posts 1236
 
joined Tue Sep 29, 2009 6:09 am

Re: Solaris 11 admin login failed after install

Postby wandererc » Thu Jun 13, 2013 8:50 am

FTP wrote:Please check whether you added some IP access rules.



How can I add these rules, if I can't log in to the server (not even with wftpconsole from localhost)?
It's a default install and the first attempt to login.
The installer was: http://www.wftpserver.com/download/wftpserver-solaris-x64.tar.gz" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow, I downloaded it on 11/06/2013
And these changes had to make in /etc/profile: viewtopic.php?f=5&t=723" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow

Are these access rules stored in Data directory's XML files or somewhere else?

.
wandererc
 
posts 3
 
joined Tue Jun 11, 2013 8:12 am

Re: Solaris 11 admin login failed after install

Postby wandererc » Thu Jun 13, 2013 10:46 am

wandererc wrote:
FTP wrote:Please check whether you added some IP access rules.



How can I add these rules, if I can't log in to the server (not even with wftpconsole from localhost)?
It's a default install and the first attempt to login.
.



Thanks for the Support, we caught the problem:

the WingFTP setup script is using openssl binary for generate password for administrator user, on Solaris 11.0 and 11.1 in [InstallDir]/Data/_ADMINISTRATOR/admins.xml between <Password></Password> tags a '(stdin)= ' string added before the hash, that's useless and causes the error. You must delete this string, and leave just the hash there.

Later, when you'll create users this won't be a problem, because WingFTP use other method to generate passwords.
wandererc
 
posts 3
 
joined Tue Jun 11, 2013 8:12 am


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests