Problem with adding users through command line

Please post here if you have problems in using Wing FTP Server.

Problem with adding users through command line

Postby mellul » Mon Nov 23, 2009 12:37 pm

Hi,

I have successfully added a user through the command line:

c_AddUser(string strDomain,string strUsername,string strPassword,int nProtocolType,int bEnablePassword,int bEnableAccount,int nMaxDownloadSpeed,int nMaxUploadSpeed,int nMaxConnection,int nConnectTimeout,int nIdleTimeout,int nConnectPerIp,int nPassLength,int bShowHiddenFile,int bChangePass,int bSendMessage,int nRatioCredit, int nRatioDownload,int nRatioUpload,int nRatioCountMethod,int bEnableRatio,int nCurrentQuota,int nMaxQuota,int bEnableQuota,string strNoteName ,string strNoteAddress,string strNoteZip,string strNotePhone,string strNoteFax,string strNoteEmail,string strNoteMemo, table tabUserDirectory, table tabUserIpmasks, table tabUserFilemasks, table tabUserUsergroups,int bEnableSchedule, table tabUserSchedules, int nLimitResetType, int bLimitEnableUpload, int nCurUploadSize,int nMaxUploadSize, int bLimitEnableDownload, int nCurDownloadSize, int nMaxDownloadSize,int bEnableExpire,string strExpireTime,int nMaxDownloadSpeedPerUser,int nMaxUploadSpeedPerUser)

I am having a few problems though. Each time I add a user this way, the directory never gets set up. Also after I manually set up the directory and try to enter the ftp, it says: username and password not matched. When I disable the password, I enter the ftp with no problems at all.

To sum up I have 2 problems:
1) although I specify the password in the add user, it does not seem to be taken. (I try and change the password manually but to no effect)
2) the directory is not being inputted when adding a user through command line.

When I add a user through the GUI, there are no problems.

Thanks in advance for your help
mellul
 
posts 77
 
joined Mon Nov 16, 2009 2:00 pm

Re: Problem with adding users through command line

Postby mellul » Mon Nov 23, 2009 12:48 pm

I would also like to add, to troubleshoot this problem I have been trying to use c_GetUser(string strDomain,string strUsername). Unfortunately I cant seem to be able to print out the table from this output using LUA so I could check what password is being stored.

I am using the following command:

print(c_GetUser('test','test'))

the output given is:

[table value]

How can I see the contents of the table?
mellul
 
posts 77
 
joined Mon Nov 16, 2009 2:00 pm

Re: Problem with adding users through command line

Postby FTP » Mon Nov 23, 2009 1:15 pm

The first question, parameter "password" must be encrypted with md5, so I sugguest you write lua scripts like this:
c_AddUser(domain,username, md5(password), 63, 1, 1)
c_AddUserDirectory(domain, username, homedir, '/', true, 1,1,0,0,1,0,0,0)

The second question, you may use function "var_dump" to show all the items of a table:
var_dump(c_GetUser("test","test"))
FTP
Site Admin
 
posts 1215
 
joined Tue Sep 29, 2009 6:09 am

Re: Problem with adding users through command line

Postby mellul » Mon Nov 23, 2009 1:48 pm

Thanks :) I wasn't adding the md5('password'). now all works great.

Thanks again
mellul
 
posts 77
 
joined Mon Nov 16, 2009 2:00 pm

Re: Problem with adding users through command line

Postby mellul » Tue Nov 24, 2009 9:05 am

One other small question kind of related to this. I am trying to use a function that returns a boolean but all I seem to get from it is [boolean value]. How can I get an output of true or false?

Also, would you be able to help me with using the output from Lua in an ASP script?

Thanks
Last edited by mellul on Tue Nov 24, 2009 9:56 am, edited 1 time in total.
mellul
 
posts 77
 
joined Mon Nov 16, 2009 2:00 pm

Re: Problem with adding users through command line

Postby FTP » Tue Nov 24, 2009 9:55 am

Hi,

I think you may use "tostring()" to show the boolean value. For example:

local bValue = true
print(tostring(bValue))
FTP
Site Admin
 
posts 1215
 
joined Tue Sep 29, 2009 6:09 am

Re: Problem with adding users through command line

Postby mellul » Tue Nov 24, 2009 9:58 am

That seems to work. Thanks

I have edited my last question though as I need to use that output in an asp script and I am not sure how to do that. Is this possible? How can we handle the return values of these options such as c_UserExist?

Thanks again for all your help
mellul
 
posts 77
 
joined Mon Nov 16, 2009 2:00 pm

Re: Problem with adding users through command line

Postby FTP » Tue Nov 24, 2009 10:14 am

It is possible, code like this:

Set xmlHttp = CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP")
strUrl = "http://127.0.0.1:5466/admin_webservice.html"
strUrlParam = "?admin=demo&pass=demo&cmd="
strLuaScript = "print(tostring(c_UserExist("domain","username")))"
xmlHttp.open "GET", strUrl&strUrlParam&URLEncode(strLuaScript), False
xmlHttp.send
strResult = xmlHttp.responseText
if strResult = "true" then
Response.Write("User Existed!")
end if


Function URLEncode(strInput)
For i = 1 To Len(strInput)
intAscii = Asc(Mid(strInput, i, 1))
If ((intAscii < 58) And (intAscii > 47)) Or ((intAscii < 91) And (intAscii > 64)) Or ((intAscii < 123) And (intAscii > 96)) Then
strOutput = strOutput & Chr(intAscii)
Else
If intAscii < 16 Then
strOutput = strOutput & "%0" & Trim(Hex(intAscii))
Else
strOutput = strOutput & "%" & Trim(Hex(intAscii))
End If
End If
Next
URLEncode = strOutput
End Function
FTP
Site Admin
 
posts 1215
 
joined Tue Sep 29, 2009 6:09 am

Re: Problem with adding users through command line

Postby mellul » Tue Nov 24, 2009 11:16 am

Thanks :) it worked great... I had everything done except for the strResult = xmlHttp.responseText and the if statement that was needed.

Thanks again
mellul
 
posts 77
 
joined Mon Nov 16, 2009 2:00 pm


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron